Hypotheek berekenen

Hypotheek berekenen? Op bereken hypotheek veel tips en info!

Het verband tussen een hypotheek en een kredietkaart

Je hebt eindelijk een huis gevonden die voldoet aan al jouw wensen en wonder boven wonder is het bod ook nog eens geaccepteerd. Het eerste deel van jouw nieuwe avontuur zit erop, maar dan volgt het tweede deel: de hypotheek aanvragen. Hierbij blijft het altijd de vraag hoe hoog deze zal worden. Grotendeels heeft dat te maken met het inkomen wat je verdient. Aan de hand daarvan en nog enkele andere factoren wordt bepaald wat je maximaal kunt lenen. Er zijn ook factoren die invloed hebben op de hoogte van de hypothecaire lening, zoals de financiële verplichtingen die een kredietkaart met zich meebrengen. Hoe staat dit in verband met elkaar?

Zet tijdelijk je kredietkaart stop

De hoogte van een hypotheek hangt dus af van meerdere factoren. De grootste factor heeft te maken met jouw inkomen. Hierbij gaat niet zozeer over jouw bruto inkomen, maar om het toetsinkomen. Dat is het inkomen die zijn afgetrokken na alle maandelijkse financiële verplichtingen. Een voorbeeld van die financiële verplichtingen zijn de maandelijkse afschrijvingen van jouw kredietkaart. Aan het eind van de maand wordt namelijk pas het bedrag van jouw rekening gehaald, indien je met een kredietkaart hebt betaald. Wanneer je de tijd nadert waarin je een hyptoheek gaat afsluiten is het verstandig om tijdelijk even geen gebruik te maken van een kredietkaart. Dat kan er namelijk voor zorgen dat je een hogere lening kunt afsluiten en dat is natuurlijk een mooi vooruitstreven.

Ga voor een maximale lening

Het uiteindelijke bedrag wat je kunt lenen hangt dus af van jouw toestinkomen en de maximale hypotheeklasten. Naast de aflossingen en rentes wil je daarnaast natuurlijk zoveel mogelijk besparen om toch een mooi bedrag te kunnen lenen. Indien je bijvoorbeeld nog een studieschuld open hebt staan kan dit al zo enkele duizenden euro’s schelen voor jouw hypothecaire lening. Zorg dus dat je niet rood staat of openstaande schulden hebt, want dan kun je het maximale bedrag lenen voor jouw hypotheek.

Geplaatst in: Uncategorized

Tags - hypotheek berekenen: