Hypotheek berekenen

Hypotheek berekenen? Op bereken hypotheek veel tips en info!

Krediethypotheek

Geld lenen met de overwaarde van uw aangekochte woning is zonder probleem mogelijk

Inleiding – Krediethypotheek

Er bestaan tegenwoordig heel wat hypothecaire leningen. Sommige van die leningen hebben op het eerste zicht veel van een gewone financiering en daar is de krediethypotheek een mooi voorbeeld van. Verschillende mensen die er voor kiezen om een hypothecaire lening af te sluiten kiezen er voor om niet de volledige aankoopwaarde van hun huis te laten financieren. Op deze manier wordt een bepaalde overwaarde gecreƫerd die u als kredietnemer perfect kunt aanwenden als waarborg voor een andere financiering en dat is exact waar de krediethypotheek om de hoek komt kijken. Hoewel deze lening eigenlijk bij de hypothecaire leningen thuishoort heeft het veel weg van een gewone klassieke financiering.

Is de krediethypotheek voor iedereen geschikt?

De krediethypotheek is zoals u kunt opmaken uit de inleiding een interessant krediet voor mensen die bijvoorbeeld extra geld nodig hebben om verbouwingen te financieren, te investeren in beveiliging, etc., maar u moet steeds in uw achterhoofd houden dat een krediethypotheek uitsluitend kan worden afgesloten wanneer er sprake is van een overwaarde. Mensen die 100 procent van de aankoopwaarde van hun huis laten financieren door middel van een gewone hypothecaire lening zullen met andere woorden geen krediethypotheek kunnen afsluiten. Dit heeft er voor gezorgd dat de krediethypotheek eigenlijk vooral aanzien wordt als een aanvulling op een gewone hypothecaire lening en niet als een volledige op zichzelf staande financiering.

Werking van een krediethypotheek

Een krediethypotheek biedt u dus als eigenaar van een huis de mogelijkheid om de overwaarde nog eens apart te financieren. Dat is zeker interessant, alleen zijn hier ook kosten aan verbonden. Om deze kosten niet al te hoog op te laten lopen werd er voor gekozen om bij een krediethypotheek gebruik te maken van een variabele rente die wordt berekend op het nog openstaande bedrag. Net als bij een gewone hypothecaire lening op afbetaling worden ook de kosten op een krediethypotheek met andere woorden minder naarmate de afbetaling vordert. Op het einde van de rit zult u merken dat u de laatste maanden dan ook nog slechts enkele euro’s kosten zult moeten betalen. Op deze manier hoeft u zich op latere leeftijd dan ook geen zorgen te maken over hoge maandelijkse kosten en dat is voor de meeste kredietnemers toch zeer belangrijk om weten.

Geplaatst in: bereken hypotheek

Tags - hypotheek berekenen: