Hypotheek berekenen

Hypotheek berekenen? Op bereken hypotheek veel tips en info!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Probeer steeds op een realistische manier uit te dokteren hoeveel hypotheek u precies kunt krijgen

Inleiding – Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Vooraleer een hypothecaire lening af te sluiten wil iedereen wel weten hoeveel hypotheek ze precies kunnen krijgen. Het antwoord op deze vraag is hoe dan ook zeer belangrijk en zal bepalend zijn voor het huis dat u kunt kopen alsook eventuele extra werken die uitgevoerd moeten worden. Hoewel het vroeger erg moeilijk was om zelf te berekenen hoeveel hypotheek u kon krijgen is dat tegenwoordig allemaal anders. Vandaag de dag is het berekenen van uw hypotheek dan ook op verschillende manieren mogelijk, zelfs via het internet. In dit artikel vertellen we u graag hoe u kunt achterhalen hoeveel hypotheek u precies kunt krijgen.

Welk bedrag kan ik lenen met een hypothecaire lening?

Wanneer u naar een bank zou stappen met de vraag om een hypothecaire lening af te sluiten zal deze bank in alle gevallen een aantal gegevens van u nodig hebben. Het belangrijkste van alle gegevens is uw inkomen. Het inkomen zorgt er voor dat de bank een goed zicht krijgt op wat u precies kunt afbetalen, maar daarnaast kan het de bank ook het risico laten inschatten op wanbetaling. Wanneer u bijvoorbeeld iedere maand 1500 euro inkomen heeft en u moet er in totaal 1400 euro van beschikbaar houden voor het afbetalen van uw hypotheek, het betalen van dagelijkse kosten, etc. dan is de kans groot dat u op een zeker ogenblik in de problemen raakt. Heeft u echter een inkomen van 2000 euro en moet u slechts 1200 euro beschikbaar houden, dan is het risico op wanbetaling veel kleiner.

Hoe wordt het bedrag dat ik kan lenen precies berekend?

Eigenlijk kunt u een zeer realistische indicatie krijgen van wat u maandelijks kunt afbetalen door enkel en alleen te kijken naar uw inkomen. Banken eisen vandaag de dag immers nagenoeg altijd dat u van uw inkomen 1000 euro overhoudt. Dit geld is dan vooral bestemd voor kosten als water, elektriciteit, eten en drinken, etc. Wat overblijft is het bedrag dat u kunt gebruiken ter afbetaling van een hypothecaire lening. Met andere woorden, wanneer u een maandelijks inkomen heeft van 1400 euro kunt u iedere maand 400 euro afbetalen. Vermenigvuldig dit met een looptijd van 20 tot 30 jaar en u weet meteen voor welk bedrag u ongeveer een hypothecaire lening kunt afsluiten. Let wel, hou bij deze berekening ook voldoende rekening met de intrest op een hypothecaire lening, want deze wordt nog wel eens over het hoofd gezien.

Geplaatst in: bereken hypotheek

Tags - hypotheek berekenen: , ,